ČLANI DRAVINJSKEGA POSLOVNEGA KLUBA OBISKALI SLOVENSKO GAZELO PODJETJE DEWESoft in PODJETNIŠKI POSPEŠEVALNIK KATAPULT

Člani Dravinjskega Poslovnega Kluba – DPK so v ponedeljek, 12. novembra, obiskali slovensko gazelo, podjetje DEWESoft  iz Trbovelj. Direktor podjetja Andrej OROŽEN je predstavil podjetje, njihovo razvojno pot in vizijo razvoja. Podjetje DEWESoft  proizvaja merilne instrumente, programske in strojne rešitve najzahtevnejših meritev v avtomobilski, letalski, transportni in drugi industriji, civilnem inženiringu in energetiki.

 

86 % prihodkov ustvarijo na tujih trgih, z inovativnimi rešitvami meritev pospešeno prodirajo na trge EU, ZDA, Azije in Rusije. Prosotniso v več kot dvajsetih državah, njihove izdelke uporabljajo med drugimi NASABMWFerrariGeneral MotorsVolvoBoeing. Hčerinske družbe ima v Avstriji, Nemčiji, ZDA in v Singapurju.

Kot družbeno odgovorno podjetje podpirajo društva in humanitarne organizacije v lokalnem okolju. Dobro sodelujejo tudi z lokalno skupnostjo.

Drugi del obiska je bil namenjen predstavitvi in ogledu PODJETNIŠKEGA POSPEŠEVALNIKA KATAPULT, ki ga je v celoti financiral DEWESoft z namenom pomagati mladim podjetnikom pri prvih korakih na podjetniški poti – zagonska podjetja imajo na voljo infrastrukturo KATAPULTA kot tudi mentorstvo in opremo podjetja DEWESoft. Na ta način lahko preskočijo zagonske ovire, s katerimi se srečuje večina podjetij na začetku poslovnih poti.

Podjetje DEWESoft  je v letu 2016 investiralo 2 MIO EUR v infrastrukturo podjetniškega pospeševalnika KATAPULT, ki je bil uradno odprt aprila 2017.

Članom DPK so predstavili zagonska podjetja, ki delujejo v prostorih KATAPULTA.  Poleg pisarn na voljo co-working prostori, proizvodni prostori, konferenčna soba, kuhinja in celo tri spalnice. Cilj KATAPULTA je zniževanje stroškev zagonskih podjetih na način vključevanja v skupne nabavne verige vseh sodelujočih podjetij v pospeševalniku KATAPULT.

 

DEWESoft želi v KATAPULT privabiti podjetja, ki razvijajo lastne produkte do vključno prototipnega izdelka kot resen potencial za odpiranje novih delovnih mest. Najuspešnejše ekipe v KATAPULTO so trnutno Chipolo, uspešno zagonsko podjetje za izdelavo pametnih obeskov, sledilnikov za ključe, Ironate Pizza, v katerem izdelujejo posode za kuhanje. Zoyo Baby razvija plenični senzor pripadajočo programsko platformo za ki spremljanje otrokovega dihanja in gibanja. Hillstrike razvija trismučnik študentka ekipa Spacelink  razvija lastno raketo na parafirnski pogon. V KATAPULTU je prostor našla tudi SOS šola, ki razvija spletni portal za pomoč staršem pri diagnostiki znanja matermatike njihovih otrok in hkrati usmerja šolarje v smer izboljševanja utrjevanja znanja.

 

Podjetniki dravinjske doline, člani kluba DPK bodo pridobljene informacije poskušali integrirati v decemberski dogodek, ko bo predstavljena Strategija razvoja digitalne transformacije podjetij Dravinjske doline in si posledično zastaviti nove cilje delovanja v letu 2019.

Slovenske Konjice, 14. 11. 2018

 

Fotografije obiska DEWESoft in KATAPULT:

 

Breda OBREZ, stiki z javnostmi DPK

Scroll to Top